Пређи на главни садржај

Oblande sa orasima



Nakon duze pauze ponovo se malo druzim sa vama.   Novonastale okolnosti mi vec poduze ne ostavljaju dovoljno prostora za eksperimentisanje u kuhinji,  ali ipak po nesto jednostavno i brzo stigne da se napravi ili umesi. Takve su i ove oblande: brze, ukusne i fine, bas onako starinski fine.   Isprobajte ih. 
I jos nesto,  zelim da Vam se zahvalim sto ste tu, sto posecujete i istrazujete ovaj blog.
Do skorog kuckanja,  pozdrav....

1 velika oblanda
300 ml mleka
400 g secera
2 kesice vanilin secera
250 g putera ili margarina
250 g mlevenih oraha
250 g mlevenog keksa





Priprema :
U dublju serpu sipajte mleko i stavite na sporet da prokljuca. Smanjite vatru, dodajte secer i vanilin secer i  neprestano mesajte dok se ne rastope.  Sklonite serpu sa sporeta i dodajte puter isecen na tanke listice, promesajte kratko  i odmah umesajte mlevene orahe i keks.  Vrucim filom nafilujte cetiri lista oblande, poklopite petim listom, blago predjite rukom odozgo kako bi se list "zalepio" za fil, a zatim stavite neki tezi predmet preko oblande i ostavite da se dobro stegne, najbolje 24h.   
Oblandu isecite na stanglice i posluzite



Коментари

  1. Drago mi je da vidim novi receptic na tvom blogu.:) Veliki pozdrav ti leti!

    ОдговориИзбриши
  2. Svima nama ponekad okolnosti baš ne idu na ruku, držim fige za više vremena za provesti u kuhinji.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Slatko od smokve

Oduvek se kuvalo u našoj kući. Imali smo jednu veliku smokvu u voćnjaku iza kuće u selu, radjala je odlično tako da mama nije propuštala priliku da skuva slatko svake godine, obavezno!

Štrudlice sa pekmezom

Veoma nežne, prhke štrudlice sa domaćim pekmezom, koje su idealne za posluženje uz čaj ili kafu, bile su na meniju pre par dana kod mene, pa vam ih danas toplo preporučujem!

Kolači sa rozen koricama

Predstaviću vam dva odlična recepta za kolače sa rozen koricama. Pored toga što se relativno jednostavno i brzo pripremaju, veoma su izdašni, za velike proslave i slave su idealni. Prvi je veoma interesantan, šaren, sa bogatom aromom lešnika i keksa, dok je drugi čokoladni,  laganiji i kremastiji. Ne bih mogla da se odlučim koji je lepši;)