Svinjske šnicle u crvenom sosu



Volim jednostavna jela. Ne samo zato što se brzo pripremaju već i zato što omogućavaju da pustite mašti na volju i dodate ili izbacite određene namirnice ili začine.
Tako je i ovaj recept modifikovana verzija Jekinog recepta koji sam isprobala davno na Coolinarici i uvek mu se rado vraćam, stalno sa nekim novim sastojkom. Šnicle pripremljene na ovaj način su veoma sočne i mekane, a možete ih poslužiti uz omiljenu salatu ili neki prilog od krompira ili pirinča.


 SVINJSKE ŠNICLE U CRVENOM SOSU
Potrebno je:
600 g svinjskih šnicli
2-3 kašike brašna
3 čena belog luka
1 glavica crnog luka
1 glavica ljubičastog luka
4 paradajza
1 kašika šećera
1 dl neutralne pavlake
50 g parmezana
ulje za prženje mesa
so, biber, origano, bosiljak



Priprema:
Šnicle izlupajte čekićem za meso, poprskajte ih sa malo ulja, posolite, pobiberite i uvaljajte ih u brašno. Ispržite ih u tiganju na ulju, sa obe strane, dok lepo ne porumene. Zatim šnicle izvadite iz tiganja i poređajte u vatrostalnu posudu koju ste prethodno podmazali sa malo ulja. 
Dok se šnicle prže vi pripremite povrće. Očistite obe vrste luka kao i beli luk i sitno iseckajte. Paradajz oljuštite i iseckajte na sitne kockice. Na ulju u kome su se pržile šnicle vrlo kratko ispržite luk i odmah dodajte paradajz i šećer, so i biber, kao i pavlaku. Kuvajte sos dok se malo ne zgusne pa dodajte origano i bosiljak, promešajte i sklonite sa ringle.
Pripremljenim sosom prelijte šnicle , pospite ih parmezanom i pokrijte alu folijom. Stavite u rernu na 180 stepeni da se peku oko pola sata. Skinite foliju i još koji minut pecite dok šnicle ne dobiju lepu koricu. 
Jelo servirajte toplo uz krompir pire, pirinač ili salatu i uživajte. Prijatno!

Коментари

Популарни постови