Svinjske šnicle u crvenom sosu
Volim jednostavna jela. Ne samo zato što se brzo pripremaju već i zato što omogućavaju da pustite mašti na volju i dodate ili izbacite određene namirnice ili začine.
Tako je i ovaj recept modifikovana verzija Jekinog recepta koji sam isprobala davno na Coolinarici i uvek mu se rado vraćam, stalno sa nekim novim sastojkom. Šnicle pripremljene na ovaj način su veoma sočne i mekane, a možete ih poslužiti uz omiljenu salatu ili neki prilog od krompira ili pirinča.
SVINJSKE ŠNICLE U CRVENOM SOSU
Potrebno je:600 g svinjskih šnicli
2-3 kašike brašna
3 čena belog luka
1 glavica crnog luka
1 glavica ljubičastog luka
4 paradajza
1 kašika šećera
1 dl neutralne pavlake
50 g parmezana
ulje za prženje mesa
so, biber, origano, bosiljak
Priprema:
Šnicle izlupajte čekićem za meso, poprskajte ih sa malo ulja, posolite, pobiberite i uvaljajte ih u brašno. Ispržite ih u tiganju na ulju, sa obe strane, dok lepo ne porumene. Zatim šnicle izvadite iz tiganja i poređajte u vatrostalnu posudu koju ste prethodno podmazali sa malo ulja.
Dok se šnicle prže vi pripremite povrće. Očistite obe vrste luka kao i beli luk i sitno iseckajte. Paradajz oljuštite i iseckajte na sitne kockice. Na ulju u kome su se pržile šnicle vrlo kratko ispržite luk i odmah dodajte paradajz i šećer, so i biber, kao i pavlaku. Kuvajte sos dok se malo ne zgusne pa dodajte origano i bosiljak, promešajte i sklonite sa ringle.
Pripremljenim sosom prelijte šnicle , pospite ih parmezanom i pokrijte alu folijom. Stavite u rernu na 180 stepeni da se peku oko pola sata. Skinite foliju i još koji minut pecite dok šnicle ne dobiju lepu koricu.
Jelo servirajte toplo uz krompir pire, pirinač ili salatu i uživajte. Prijatno!
caaii94fs31
ОдговориИзбришиgolden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet