Grenadir marš


Ovo tradicionalno vojvođansko jelo osim čudnog ( barem meni ) naziva, krase i drugi kvaliteti kao što je jednostavnost pripreme, namirnice
koje su svima dostupne, kao i minimalno vremena koje je potrebno utrošiti za njegovu pripremu. Lako se kombinuje sa drugim jelima, a slobodno ga možete poslužiti i kao samostalni obrok. Veoma je zasitno, reći će neko da krompir i testenina nisu baš dobitna kombinacija, ali ovde zaista jesu. Vredi rizikovati koji gram telesne mase viška i probati, uživaćete sigurno!


GRENADIR MARŠ

Potrebno je:
1 pakovanje makarona
500 g krompira
1 glavica crnog luka
2 kašičice soli
2 kašičice slatke mlevene paprike
mleveni biber

Potrebno je:
Makarone skuvajte kao što inače i radite. Izaberite oblik po želji, ja generalno preferiram spirale ili penne, a vi kako želite, U receptu sam koristila spiralne. Krompir oljuštite, iseckajte na kocke i skuvajte u slanoj vodi i procedite. Glavicu luka očistite i sitno iseckajte pa propržite na ulju pa pred kraj dodajte mlevenu papriku i promešajte. U proceđeni krompir dodajte luk i propasirajte malo pa dodajte makarone, posolite i pobiberite i dobro promešajte. Poslužite toplo uz kupus salatu.

Коментари

Популарни постови