Posni rolat sa ajvarom
Od samo nekoliko jednostavnih sastojaka, neočekivano dobar rolat koji će se uklopiti u vaše posno slavsko predjelo.
Čim sam na Instagramu kod @djinovicr ugledala prelepu sliku ovog rolata, znala sam da će on krasiti moj slavski sto. Nisam do sada radila posne rolate, pa sam bila zatečena fantastičnim ukusom i izgledom ovog rolata. Ne iziskuje puno vremena ni umeća, zaista se jednostavno pravi pa je pogodan i za početnike u kuhinji. Najiskrenije vam ga preporučujem!
POSNI ROLAT SA AJVAROM
Potrebno je:
za koru
8 kašika brašna
200 ml kisele vode
1 prašak za pecivo
4 kašike ajvara
malo soli
za fil
300 g posnog kačkavalja
200 g posnog majoneza
3 kisela krastavčića
2 crvene kisele paprike
Priprema:
Sve sastojke za koru izmešajte žicom i sipajte u pleh obložen papirom. Pecite na 200 stepeni oko 15 minuta. Ispečenu koru odmah umotajte u vlažnu krpu zajedno sa papirom i ostavite da se ohladi. Sa ohlađene kore pažljivo skinite papir. Premažite koru majonezom, rasporedite preko narendan kačkavalj, preko pobacajte seckane krastavčiće i seckanu crvenu kiselu papriku..Pažljivo uvijte u rolat, pazeći da kora ne pukne. Meni se desilo da je pukla ali sam je zamazala majonezom i uvila u prozirnu foliju, pa tek kada se lepo ohladio rolat odvila, premazala preko majonez i narendala kačkavalj. Tek onda možete rolat iseći na parčad. Prijatno!
Jako dobra ideja i jednostavno za napraviti, a efektno i drukčije.
ОдговориИзбриши