Posne projice sa semenkama




Posne projice su svakako nezaobilazne na posnoj slavskoj trpezi. Još sa ovim finim semenkicama koje krckaju pod zubima! Semenke možete dodavati
po želji, ili ih zameniti nekim vama omiljenim. O jednostavnosti i brzini pripreme da i ne govorim, a isto tako i o brzini nestajanja sa tanjira! 


POSNE PROJICE SA SEMENKAMA

Potrebno je:
3 šoljice pšeničnog brašna
3 šoljice projnog brašna
3 šoljice kisele vode
1 prašak za pecivo
1 šoljica ulja
30 g susama
30 g semenki suncokreta
30 g lanenog semena
1 kašičica soli

Priprema:
Pomešajte kiselu vodu i ulje pa im lagano dodajte prašak za pecivo, pšenično i projno brašno mešajući varjačom da se dobije glatka smesa. Na kraju umešajte susam, semenke suncokreta i lana, posolite i sve dobro promešajte da se sastojci sjedine. U kalup za mafine stavite papirnate korpice. Punite korpice smesom, ali ne do kraja jer će prilikom pečenja testo još malo nadoći. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, odnosno do zlatno žute boje.


Коментари

Постави коментар

Популарни постови