четвртак, 7. мај 2020.

Banana mafini sa čokoladom



Ako volite mafine i stalno ste u potrazi za novim i zanimljivim receptima, onda svakako pogledajte recept u nastavku.
Ovi mafini u sebi sadrže prezrele banane, koje verujem da vrlo često imate u svojoj korpi sa voćem, pa evo odličnog načina da ih iskoristite i napravite zdravu poslasticu za vas i vašu dečicu. Mafini su neverovatno mekani i sočni zahvaljujući banani, a predivno mirišu na vanilu i cimet. Čokolada im daje dodatnu sladost i još bogatiji ukus.


Veoma je bitno da koristite prezrele banane, jer su slađe i intenzivnijeg ukusa pa će vam biti potrebna manja količina šećera. Kao i većina recepata ovog tipa, i ovaj je podložan izmenama pa tako za bogatiji ukus možete dodati neke orašaste plodove, na primer seckane orahe ili lešnike.  Vreme pripreme mafina je oko 20 minuta, a mafini ostaju fino sveži i meki i sutradan.



BANANA MAFINI SA ČOKOLADOM
Potrebno je:
( original recepta )
180 g oštrog brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica cimeta
1 kašičica arome vanile
prstohvat soli
2 jaja
50 g smeđeg šećera
120 g ulja
2 zrele banane
80 g seckane čokolade



Priprema:
U jednoj posudi izmešajte brašno, prašak za pecivo, cimet i so.
U drugoj posudi mikserom umutite jaja sa šećerom. Dodajte aromu vanile i ulje i viljuškom izgnječene banane pa sve dobro izmešajte mikserom. 
Postepeno dodajte i mešavinu suvih sastojaka i sve dobro izmiksajte u glatku smesu.
Na kraju dodajte i 3/4 od pripremljene iseckane cokolade i kašikom lepo izmešajte. Onu 1/4 ostavite da pobacate preko mafina pre pečenja.
U pleh za mafine stavite korpice i rasporedite masu. Preko svakog mafina odozgo stavite po malo seckane čokolade.
Rernu zagrejte na 180 stepeni, stavite pleh i pecite mafine oko 20 minuta. Proverite čačkalicom da li su mafini pečeni, ako izađe suva, gotovi su.
Ohladite mafine pa poslužite uz kafu, uz šolju mleka za doručak ili užinu. Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Printfriendly