Keks sa komadićima čokolade


Za ovu vrstu keksa, što mi se posebno sviđa, ne treba vam oklagija, već se svi sastojci izmešaju u jednoj posudi i testo se u pleh stavlja kašikom. Idealno bi bilo da se to radi kašikom za sladoled, jer će vam onda keks biti jednake veličine i debljine, ali i obična supena kašika završava posao.
U ranijim postovima na blogu ćete naći još jedan sličan recept za keksiće iz aparata koji se mogu takođe peći u plehu. Ali, od viška glava ne boli, nek se nađe i ovaj recept koji sam videla na divnom Natalijinom blogu  misticcakes.com i morala sam da probam. Idealni su za grickanje uz kafu ili čaj, a i za poneti u šetnju.
Ja sam poslušala Natalijin savet i odmah napravila duplu meru, tako da su sastojci za 20 keksića.


KEKS SA KOMADIĆIMA ČOKOLADE


Potrebno je:
(original recepta)
150 g margarina
150 g šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
1 kašičica praška za pecivo
300 g oštrog brašna
100 g čokolade za kuvanje



Priprema:
U posudu stavite omekšali margarin sobne temperature i šećer i mikserom umutite dok ne postane penasto. 
Zatim dodajte vanilin šećer i jaja i ponovo umutite da se fino povežu sastojci. 
Brašno prosejte i pomešajte ga sa praškom za pecivo pa dodajte u smesu od margarina i jaja. 
Sjedinite sve u kompaktnu smesu. 
Na kraju dodajte komadiće iseckane čokolade za kuvanje i kašikom izmešajte.
Pleh od rerne obložite papirom za pečenje. Rernu uključite da se zagreva na 180 stepeni. 
Kašikom za sladoled uzimajte smesu i stavljajte je na papir u plehu. Pazite da ostavite dovoljno mesta između da vam se keksići ne bi spojili tokom pečenja. 
Takođe, neka gomilice budu visoke jer će se od toplote smesa raširiti i keksići neće biti pljosnati već će imati pravilan oblik.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta dok keksići blago ne porumene sa strane. 
Pazite da ih ne prepečete da se ne bi stvrdnuli jer će se i prilikom hlađenja dodatno stegnuti i dobiti hrskavu koricu spolja.
Pečene keksiće možete čuvati u kutiji i do nekoliko dana. 



Коментари

Популарни постови