среда, 20. мај 2020.

Tarator salata


Bilo da je servirate uz glavno jelo, tipa roštilj ili neko pečeno meso, ili kao samostalan obrok, ova divna salata će svakako biti pravo osveženje u letnjim mesecima. Osnova su joj sveži krastavac i beli luk. Uglavnom se pravi sa kiselim mlekom, ali možete je napraviti i sa jogurtom ili kiselom pavlakom. Takođe, umesto kao salatu, možete je poslužiti i kao sos uz ribu ili meso, pečene mlade krompiriće i slično. U tom slučaju je potrebno da krastavac sitno narendate. Najbolji ukus dostiže dobro rashlađena. 



TARATOR SALATA
Potrebno je:
1 sveži krastavac
1 kiselo mleko
1 struk mladog belog luka
so
mirođija sveža ili sušena

Priprema:
Krastavac oljuštite i narendajte krupnije ili sitno iseckajte. Beli luk takođe što sitnije iseckajte. 
U činiji pomešajte krastavac, beli luk, dodajte kiselo mleko, posolite i dodajte seckanu mirođiju i sve lepo promešajte. Dobro ohladite pre služenja, ali nemojte ni predugo da krastavac ne bi pustio previše vode. Pospite seckanom mirođijom i poslužite.

Нема коментара:

Постави коментар

Printfriendly