Hrskavi slani tart sa spanaćem
Recept sam isprobala i prisvojila sa Jekinog bloga Jekin kapric.
HRSKAVI SLANI TART SA SPANAĆEM
Potrebno je:
za testo
120 g speltinog brašna
100 g belog brašna
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
1 jaje
1 puna kašika kisele pavlake
100 g hladnog maslaca
6 kašika hladne vode
za nadev
200 g spanaća
2 jaja
100 g feta sira
2 dl kisele pavlake
1 kašičica soli
i još
2-3 kašike susama
Priprema:
U dublju činiju stavite obe vrste brašna, dodajte jaje , maslac iseckan na listiće, prašak za pecivo, so, punu kašiku kisele pavlake i hladnu vodu. Umestite testo rukama, ali što brže možete, da se maslac ne bi previše ugrejao u dodiru sa rukama.
Oblikujte loptu od testa, malo je rastanjite oklagijom, uvijte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru najmanje sat vremena.
Spanać dobro operite, beli zadebljali deo odvojite a zeleni sitno iseckajte.
U činiji viljuškom umutite jaja, sir, kiselu pavlaku i so pa dodajte iseckani spanać. Sve fino promešajte.
Višak papira koji viri preko pleha makazama odsecite da ne bi nepotrebno goreo u rerni.
Preko testa rasporedite smesu sa spanaćem. U toku pečenja nadev će se fino nadići, tako da ga ravnomerno rasporedite da ne prelazi ivice testa jer će vam možda iskapati po dnu rerne i napraviti problem ( mislim na dodatno ribanje ).
Rernu zagrejte na 180 stepeni pa pecite tart oko 20 minuta, da fino porumeni odozgo.
Servirajte toplo, a veoma je lepo i kada se ohladi. Takođe, ostatak tarta se kasnije može malo podgrejati u mikrotalasnoj, biće kao da je tek ispečen.
bj4i79hff
ОдговориИзбришиgolden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet