Zelena boranija sa piletinom
Znam da boraniju mnogi ne vole, ali iskreno da vam kažem, ja je obožavam. Naročito ovu zelenu okruglu. Izuzetno je ukusna ovako pripremljena, a svi znamo da boranija spada u veoma zdravo povrće bogato vlaknima. Kod mene je povremeno na repertoaru, na opšte negodovanje ostalih članova porodice. Ali, mora se jesti i na kašiku, zar ne?
ZELENA BORANIJA SA PILETINOM
Potrebno je:
450 g smrznute zelene boranije
1 pileći file
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 šargarepe
so,vegeta
2 kašičice aleve paprike
1 kašika brašna
ulje
biber
seckani peršun
Priprema:
Očistite crni i beli luk i šargarepu. Iseckajte oba luka sitno, a šargarepu na kolutove. U šerpu sipajte ulje toliko da oblije dno, može još malo preko toga, stavite povrće i pustite da se dinsta na srednjoj temperaturi.
Belo meso operite i iseckajte na kocke. Dodajte u šerpu sa povrćem i pržite dok ne pobeli i omekša.
Preko mesa i povrća dodajte kašiku brašna i promešajte pa dodajte i alevu papriku. Sve lepo izmešajte.
Zatim dodajte boraniju, promešajte pa nalijte vodom da prekrije povrće.
Ostavite neko vreme da se krčka dok boranije ne omekša i dok voda ne uvri više od pola. Posolite, dodajte vegetu i biber i seckani peršun i promešajte. Pred kraj probajte, ako je potrebno dosolite i vaš obrok je gotov.
ОдговориИзбришиI think there are lots of more enjoyable instances ahead for individuals who take a look
at your blog post.
Stop by my web page - 부산오피