Zelena boranija sa piletinom
Znam da boraniju mnogi ne vole, ali iskreno da vam kažem, ja je obožavam. Naročito ovu zelenu okruglu. Izuzetno je ukusna ovako pripremljena, a svi znamo da boranija spada u veoma zdravo povrće bogato vlaknima. Kod mene je povremeno na repertoaru, na opšte negodovanje ostalih članova porodice. Ali, mora se jesti i na kašiku, zar ne?
ZELENA BORANIJA SA PILETINOM
Potrebno je:
450 g smrznute zelene boranije
1 pileći file
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 šargarepe
so,vegeta
2 kašičice aleve paprike
1 kašika brašna
ulje
biber
seckani peršun
Priprema:
Očistite crni i beli luk i šargarepu. Iseckajte oba luka sitno, a šargarepu na kolutove. U šerpu sipajte ulje toliko da oblije dno, može još malo preko toga, stavite povrće i pustite da se dinsta na srednjoj temperaturi.
Belo meso operite i iseckajte na kocke. Dodajte u šerpu sa povrćem i pržite dok ne pobeli i omekša.
Preko mesa i povrća dodajte kašiku brašna i promešajte pa dodajte i alevu papriku. Sve lepo izmešajte.
Zatim dodajte boraniju, promešajte pa nalijte vodom da prekrije povrće.
Ostavite neko vreme da se krčka dok boranije ne omekša i dok voda ne uvri više od pola. Posolite, dodajte vegetu i biber i seckani peršun i promešajte. Pred kraj probajte, ako je potrebno dosolite i vaš obrok je gotov.
cbc48ji80
ОдговориИзбришиgolden goose outlet
supreme outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
supreme outlet