Prhke kiflice sa vinom

 

Možda neko smatra da ove kiflice spadaju više u tzv."zimske" kolače, ali ja se sa tim ne bih baš složila. Mogu se jesti u bilo koje doba godine, a kako im je priprema vrlo jednostavna,

neće vam oduzeti puno vremena. A mogu stajati i nekoliko dana u limenoj, zatvorenoj kutiji. Posne su, pa ih imajte u vidu za neki naredni period posta i slava.


PRHKE KIFLICE SA VINOM

Potrebno je:
2 dl belog vina
4 dl ulja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
oko 750 g brašna
malo džema za punjenje
prah šećer za valjanje
 
Priprema:
Pomešajte sve sastojke i malo po malo dodajte brašno i mesite.
Testo je masno i baš lepo za rad.
Odmah podelite testo na 6 delova. Svaki deo oklagijom razvijte u krug i isecite na 8 trouglova.
Na širi deo trougla stavite malo džema i uvijte kiflice. Krajeve trougla savijte prema unutra pre nego što zamotate testo u kiflicu, kako džem ne bi iscureo prilikom pečenja. Birajte neke čvršće džemove, od šljive recimo.
Kiflice poređajte na papirom obložen pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta. Pazite da ostanu svetle boje.
Pečene kiflice malo prohladite pa ih uvaljajte u prah šećer.
Čuvajte u zatvorenoj limenoj kutiji, tako vam mogu potrajati danima.

Коментари

Популарни постови